Shteti evropian merr vendimin e madh kundër Rusisë: “Tani na keni përballë edhe neve!”

Shteti evropian merr vendimin e madh kundër Rusisë: “Tani na keni përballë edhe neve!”

Qeveria daneze pret të fitojë mbështetje për një rritje të konsiderueshme të shpenzimeve të mbrojtjes, e gjithe kjo,
për të kundërshtuar aktivitetin ushtarak të intensifikuar të Rusisë në Evropën Lindore dhe Veriore, tha kryeministri i anëtarit të NATO-s.

Kështu raportoi Reuters, ndersea trasnmetuar nga ANALIZA.

“Sjellja e Rusisë ka krijuar një mjedis sigurie të paparashikueshme dhe të paqëndrueshme në rajonin e Detit Baltik”, tha kryeministri Lars Lokke Rasmussen në një konferencë të përbashkët shtypi me kryeministrin letonez Maris Kucinskis.