Tito donte të prodhonte bombë atomike dhe baza bërthamore në Jugosllavi!

Tito donte të prodhonte bombë atomike dhe baza bërthamore në Jugosllavi!

Regjimi i Josip Broz Titos donte 16 termocentrale bërhtamore dhe një b0mbë atomike në Jugosllavi në fazën e tij të hershme,
tha Dubravko Merliq, autor i një serie të dokumntarëve të titulluar “Një dhe i vetëm”, që sjell një histori intriguese të programit bërthamor jugosllav.

Siç thotë ai, ky program bërthamor në fillimet e tij, menjëherë pas Lutfës së Dytë Botërore, kishte për qëllim kryesor prodhimin e b0mbës a tomike dhe vetëm më pas përdorimin paqësor të energjisë bërthamore.LAJMI I PLOTE