Ukraina pajiset me 44 automjete të blinduara ushtarake – një mesazh i qartë për Rusinë!

Ukraina pajiset me 44 automjete të blinduara ushtarake – një mesazh i qartë për Rusinë!

Ushtria ukrainase mori 44 automjete të blinduara Kozak-2M1 këtë javë.

Zhvilluar nga “shoqata shkencore dhe prodhuese” e Ukrainës Praktika, gjenerata e dytë Kozak-2M1 është një mjet i
blinduar i mbrojtur nga prita rezistente ndaj minave për transport të sigurt të trupave gjatë operacioneve ushtarake.

Automjetet janë dorëzuar zyrtarisht në një ceremoni të dorëzimit, si pjesë e F0rcave të Amratosura të kremtimit 30 vjetorin Ukrainës, sipas Zyrës presidenciale të Ukrainës.