Tentim për grusht shteti? Hapësira ajrore e Shqipërisë jashtë kontrollit, ngrihet alarmi

Tentim për grusht shteti? Hapësira ajrore e Shqipërisë jashtë kontrollit, ngrihet alarmi

Hapësira ajrore e Republikës së Shqipërisë që nga mëngjesi i së mërkurës është jashtë kontrollit. Për pasojë janë pezulluar të gjitha fluturimet në Aeroportin Ndërkombëtar të Rinasit, i vetmi në Shqipëri.

Gjashtëdhjetë kontrollorë të trafikut ajror të “Albcontrol” kanë firmosur deklaratën e paaftësisë së përkohshme për shkak, sipas tyre, të stresit të vazhdueshëm dhe uljes së pagave prej datës 24 prill 2020. Ky vendim ka sjellë dhe bllokimin e punës dhe pezullimin e të gjitha fluturimeve në Aeroportin e Rinasit. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE