Administrata e Joe Biden ‘godet’ Erdoganin: “Turqia shkel të drejtat e njeriut!”

Raporti i Turqisë për praktikimin e të Drejtave të Njeriut paraqitet me pr0bleme. Raporti i sekretarit amerikan theksoi se në Turqi problemet shihen në: Raportime për v rasje arbitrare; v dekje të dyshimta të të paraburgosurve; zhdukje me f0rcë; t0rtura…

Ndalimi arbitrar dhe ndalimet e vazhdueshme të dhjetëra mijëra njerëzve, përfshirë politikanë të opozitës dhe ish-deputetë, avokatë, gazetarë, aktivistë të të drejtave të njeriut dhe punonjës të misionit të SHBA-së, për lidhje me grupe “terr0riste” ose për të bërë fjalime paqësore ligjore…ANALIZA E PLOTE