“Albin Kurti nuk do ta dorëzojë Veriun e Kosovës përveçse me luftë!”

Ka disa ditë në fakt që media serbe pyesin mbi pasojat e asaj që ndodhi me çështjen e targave, por edhe me problemin e aksionit të antikontrabandës që rriti tensionet mes Kosovës dhe Serbisë.

Gazeta e qeverisë ‘Politika’ thekson se Albin Kurti ja ka bërë të qartë BE-së se nuk do të dorëzojë me firmën e tij komunat e veriut, përveçse me lutfë. E nëse ndodh kështu, shkruan ‘Politika’, Serbia mund të shpëtojë banorët po nuk i merr tokat.

Ndërkaq ‘B92’ thekson se këcrënimi i Serbisë me ushtri nuk mund të kalojë kufirin. Studiuesi i Qendrës Britanike për Gjeopolitikë, Timothy Les, theksoi se Albin Kurti nuk do ta lëshojë veriun, thekson ‘Politika’ e Beogradit. LAJMI I PLOTE