Ambasadori i BE-së jep urdhërin e fundit: Kosova duhet ta formojë Zajednicën

“Duhen zbatuar të gjitha marrëveshjet e kaluara dhe kjo përfshin edhe marrëveshjen nga viti 2013”.

“Më lejoni t’jua përkujtoj se kjo marrëveshje nuk është dakordësuar vetëm në dialog, por edhe nga Kuvendi i Kosovës, pra është një ligj i këtij vendi. Kjo i takon Prishtinës, palës kosovare që të sugjerojë mënyra se si të zbatohet. natyrisht që ne jemi në dijeni për vendimin e Gjykatës Kushtetues”.

Kështu ia ka bërë me dije ambasadori i BE-së Kryeministrit Albin Kurti, se marrëveshja për krijimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe duhet të zbatohet.