Ambasadori rus në Beograd: “Serbia ka rol kryesor në Kosovë”

Ambasadori rus në Beograd: “Serbia ka rol kryesor në Kosovë”

Situata në lidhje me Kosovën dhe Bosnjën është shumë shqetësuese, pasi po vijnë mesazhe nga Perëndimi që insistojnë në njohjen e Kosovës, por gjithashtu përpiqen të “priv0jnë Republiken Srpska nga kompetencat e garantuara nga Marrëveshja e Dejtonit”, tha ambasadori rus në Beograd Aleksandër Boçan-Kharçenko.

Bocan-Kharchenko vuri në dukje se qasja e Beogradit në dialogun me Prishtinën është e drejtë dhe se është e nevojshme të arrihet një zgjidhje që mund të konfirmohet nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE