Amerika 100 hapa para botës: Ushtria amerikane tani mund të shikon edhe përtej mureve

Ushtarët shpesh bien në situata të pashpresa – është veçanërisht e papërshtatshme kur ata nuk mund të shohin atë që është prapa një muri, strehe ose automjeti, sepse ata duhet të rrezikojnë jetën e tyre vetëm për të shikuar dhe për të gjetur se ku është armiku. Shtetet e Bashkuara dëshirojnë ta ndryshojnë atë, me ndihmën e teknologjisë së re që ata kanë zhvilluar.

Është një teknologji e quajtur Sistemi i Integruar i Zmadhimit Vizual (IVAS), të cilat janë, në fakt, syze që përmbajnë një kombinim të kamerave dhe sensorëve, falë të cilave ata projektojnë një imazh të asaj që duhet të jetë pas një muri ose strehe. LAJMI I PLOTE