Amerika bën veprimin e fundit kundër Kinës e cila po kërcënon që ta marrë Tajvanin

Amerika bën veprimin e fundit kundër Kinës e cila po kërcënon që ta marrë Tajvanin

Shtetet e Bashkuara do të qëndrojnë në mbrojtje të Tajvanit dhe do të kenë një detyrim për të mbrojtur ishullin mbi të cilin Kina pretendon se ka të drejtë, tha presidenti i SHBA-së, Joe Biden, megjithëse Shtëpia e Bardhë më vonë tha se nuk kishte ndryshim në politikën ndaj ishullit.

“Po, ne jemi të detyruar ta bëjmë këtë”, u përgjigj Biden kur u pyet nëse SHBA-ja do të qëndronte në mbrojtje të Tajvanit, i cili ankohet për presionin ushtarak dhe politik në rritje nga Pekini për të pranuar sovranitetin kinez. LAJMI I PLOTE