Amerika i jep mesazhin e fortë Rusisë, dërgon katër bombardues B-1 afër Moskës

Amerika i jep mesazhin e fortë Rusisë, dërgon katër bombardues B-1 afër Moskës

Forcat ajrore amerikane po dislokojnë b0mbarduesit B-1 në Norvegji, për të parën herë, në një mesazh që i dërgon një sinjal të qartë Moskës se ushtria amerikane do të veprojë në rajonin e rëndësishëm të arktikut dhe do të mbr0jë aleatët në zonë ndaj një garesioni rus pranë kufijve të vendit.

Katër b0mbardues B-1 të forcës ajrore amerikane dhe një personel prej rreth 200 trupash nga divizioni i Teksasit do të dislokohen në bazën ajrore Orland në Norvegji, dhe brenda tre javëve të ardhshme, do të nisin misionin në qarkun arktik dhe në hapësirë ajrore ndërkombëtare, pranë Rusisë Veriperëndimore, sipas zyrtarëve të mbrojtjes.