Amerika ngrenë alarmin: Shteti evropian në rrezik, Rusia drejt pushtimit

Amerika ngrenë alarmin: Shteti evropian në rrezik, Rusia drejt pushtimit

“Bloomberg” shkruan se SHBA ka informuar aleatët e saj evropianë mbi mundësinë e pushtimit që Rusia mund t’i bëjë Ukrainës.

“Informacioni përfshinë hartat që tregojnë akumulimin e trupave ruse dhe përgatitjet për një operacion në shkallë të gjerë në Ukrainë nëse Putin vendos ta pushtojë”, thuhet në artikull.

Sipas burimeve diplomatike të cituara nga agjencia, Putin mund të “peshojë” një pushtim në fillim të vitit të ardhshëm, pasi trupat e tij janë rigrupuar pranë kufirit. LAJMI I PLOTE