Amerikanët ia ‘ngrehin veshin’ Borrellit për situatën në Veri: Tani vjen mbështetje e madhe për Kosovën nga ai

Amerikanët ia ‘ngrehin veshin’ Borrellit për situatën në Veri: Tani vjen mbështetje e madhe për Kosovën nga ai

Sekretari Amerikan i Shtetit Anthony Blinken dhe kryediplomati i BE’së Josep Borell kanë lëshuar një komunikatë të përbashkët për zhvillimet në Ballkanin Perëndimor pas takimit që kanë pasur javën e fundit në Washington.

Në këtë komunikatë të përbashkët është vendosur vetëm qëndrimi amerikan sa i përket aksionit të fundit të Poicisë së Kosovës në veri të Republikës së Kosovës ku konstatohet e papranueshme mënyra se si qytetarët i janë përgjigjur aksionit të Policisë së Kosovës për vendosje të rendit dhe ligjit në atë pjesë të territorit. LAJMI I PLOTE