Anija turke bën lëvizjen e papritur, alarmohen grekët

Anija turke bën lëvizjen e papritur, alarmohen grekët

A do të dalë apo jo anija hidroelektrike turke “Cesme” në Egjeun Qendror për kërkime? Kjo pyetje ka vënë nën tensi0n qeverinë greke gjatë 24 orëve të fundit.

Ndërkohë Ministritë e Punëve të Jashtme dhe të Mbrojtjes Kombëtare janë vënë në lëvizje, mbledhin dhe dek0dojnë të gjithë informacionin që vjen nga lëvizjet e fundit të Turqisë.

Autoritetet turke njoftuan dy ditë më parë për kryerjen e kërkimeve nën det në brendësi të ishujve grekë duke shkaktuar reagime të f0rta në Athinë.