Arrestohen ish-ushtarë gjermanë, kishin plane për të formuar një grup mercenarësh

Dy ish ushtarë gjermanë janë a rrestuar nën dyshimin se janë përpjekur që të formojnë një forcë m ercenare t erroriste për të lutfuar në lutfën civile të Jemenit, thanë prokurorët gjermanë.

Arend-Adolf G. Dhe Achim A. përballen me akuza për te r rorizëm pas b astisjeve të policisë në jug të Gjermanisë të mërkurën, shkruan BBC, transmeton Gazeta Express.

Dyshohet se këta dy ish-ushtarë e kishin planifikuar rekrutimin e 150 burrave për një ushtri private të përbërë nga ish-policë dhe ish-ushtarë. Ata donin që shërbimet t’ia ofronin qeverisë së Arabisë Saudite për misionet e pal igjshme në Jemen, thanë prokurorët. LAJMI I PLOTE