Arrihet marrëveshje e madhe mes SHBA-ve dhe Rusisë, ja për çfarë bëhet fjalë

Arrihet marrëveshje e madhe mes SHBA-ve dhe Rusisë, ja për çfarë bëhet fjalë

Të mërkurën Shtetet e Bashkuara dhe Rusia zgjatën e traktatit e vetëm mes tyre, i cili kufizon rezervat e amrëve bërhtamore, dy ditë para skadimit të tij.

Sekretari i Shtetit Antony Blinken tha në një deklaratë se Shtetet e Bashkuara do të shfrytëzojnë pesë vitet e traktatit të rinovuar, New Start (Fillimi i Ri) për të bërë përpjekje në kufizimin e të gjitha llojeve të amrëve bërhtamore të Rusisë.

Kjo ndodh pas vendimit të administratës së Presidentit Trump për t’u tërhequr nga dy marrëveshje të tjera të këtij lloji, si pjesë e një tërheqjeje më të gjerë nga marrëveshjet ndërkombëtare.