Baruti mund të ndizet në çdo moment: Rusia e akuzon Britaninë se po e nxit Kosovën

Baruti mund të ndizet në çdo moment: Rusia e akuzon Britaninë se po e nxit Kosovën

Kosova dhe zhvillimet e fundit në veri janë bërë çështje mes Rusisë dhe Britanisë së Madhe, trannsmeton Gazeta Express. Rusia akuzon Britaninë se po e përkeqëson situatën, duke e inkurajuar Kosovën të ndërmarrë veprime, të cilat i quan “ekstreme”.

Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rusisë, Marija Zakharova, ka alarmuar në Telegram se situata në Ballkan po përkeqësohet dhe se sipas saj, fitili i “fuqisë ballkanike” të barutit mund të ndizet në çdo moment, pas veprimeve të Kosovës, të cilat ajo beson se janë ndërmarrë me inkurajimin e drejtpërdrejtë të Perëndimit. LAJMI I PLOTE