Blerim Latifi komenton deklaratën e Erdoganit: “Kosova nuk është vilajeti i juaj, ajo është e pavarur”

Blerim Latifi komenton deklaratën e Erdoganit: “Kosova nuk është vilajeti i juaj, ajo është e pavarur”

Analisti politik, Blerim Latifi, ka komentuar reagimin e presidentit turk, Erdogan në lidhje me vendosjen e ambasadës së Kosovës në Jerusalem.

Me anë të një postimi në Facebook, Latifi ka thënë se duke i quajtur shqiptarët “tradhtarë”, Erdogan sipas tij ka pasur iluzionin që Kosova është vilajet i tij dhe se duhet ndjekur politikat e tij të jashtme.

“Kanë marrë fund njëherë e përgjithmonë ëndrrat që Kosovën e shohin si vilajet apo oblast. Kosova është shtet i pavarur që në politikën e jashtme merr parasysh orientimet gjeopolitike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës”, ka shkruar Latifi.