“Britania e Madhe e projekton krijimin e një shteti të madh shqiptar”

“Britania e Madhe e projekton krijimin e një shteti të madh shqiptar”

Mediumi “Sputniknews” me qendër në Moskë, që për nga përmbajtja editoriale është në linjë me Kremlimin zyrtar, si politikisht ashtu edhe ideologjikisht, në një artikull botuar të dielën ka “trajtuar”, thënë kushtimisht, atë që, sipas tyre, është “projeksioni i një vilajeti britanik për krijimin e një shteti të madh shqiptar”.

“Britani e Madhe”, shkruan ky artikull, “me diplomacinë dhe politikën e saj, ka qenë, në detajet edhe më të imëta, në kuptimin afatgjatë dhe vazhdimisht, duke punuar për një Shqipëri të Madhe që nga 1912-ta, që kur atëherë mbështetën projektin e vogël të njohur si “Vilajeti shqiptar””, nënvizon ky artikull.

Ndërkaq, ky artikull në bashkëbisedim me historianin serb Aleksandër Rastoviç, thotë se, “faktikisht britanezët kurrë s’janë larguar nga gadishulli ballkanik”. LAJMI I PLOTE