Britania kërkon ndihmën e SHBA-së: Rusia po na e vjedh teknologjinë e avionit të rrëzuar në Mesdhe

Britania e Madhe i ka kërkuar ndihmë SHBA-së për kërkimin dhe rikuperimin e avionin lutfarak të rr ëzuar në Mesdhe, me qëllim që teknologjia s ekrete që ai ka të mos bjerë në duart e rusëve.

Avioni i Forcave Ajrore Britanike “F-35B Lightning II” është një prej 24 që SHBA-ja i ka dhënë Britanisë. Ai u rr ëzua në Detin Mesdhe të mërkurën, ndërsa piloti arriti të sh pëtonte duke u hedhur.