Britania nuk i trembet Francës: Dy anije të medha ushtarake në gjendje gatishmërie

Ambasadorja e Francës në Londër është thirrur në raportim dhe dy anije patrulluese të Forcave Mbretërore Detare janë vënë në gjendje të lartë gatishmërie për t’u bërë ballë bllokadave të mundshme të porteve nga barkat franceze të peshkimit përderisa mosmarrëveshja për të drejtat e peshkimit pas Brexit-it mes Francës e Britanisë së Madhe po eskalon.

Masat e Mbretërisë së Bashkuar erdhën pas kërcënimeve të Francës për bllokimin e eksporteve britanike për shkak të mungesës së lejeve për peshkim për barkat franceze dhe pas pretendimeve se qeveria britanike ka bërë një zgjedhje politike për t’i dëmtuar komunitetet bregdetare të Francës. LAJMI I PLOTE