Cila ushtri është më e fortë: Turqisë, Iranit apo e Izraelit?

Ushtria e Turqisë renditet në top 10 ushtritë më të fuqishme të botës. Por, edhe Irani qëndron përpara Izraelit në renditjen e ushtrive më të fuqishme në botë. Renditja globale e “Global Fire Power” renditi ushtritë Botërore.

Ndryshe nga renditjet e tjera, kjo renditje krahason ushtritë jo vetëm me numrin e tankeve dhe avionëve, por edhe në lidhje me numrin e personelit, rezervave, buxheteve ushtarake, burimeve natyrore dhe infrastrukturës industriale.LAJMI I PLOTE