Daçiç lajmërohet nga Athina: “Greqia nuk e njeh Kosovën si shtet, ma konfirmuan të gjithë këtu!”

Daçiç lajmërohet nga Athina: “Greqia nuk e njeh Kosovën si shtet, ma konfirmuan të gjithë këtu!”

Kryetari i Kuvendit të Serbisë, Ivica Dacic, shfrytëzoi vizitën e tij në Athinë dhe në takime me përfaqësues të shumtë politik dhe të shoqërisë greke dhe sipas tij asnjëri nuk kanë mëdyshje për mos njohjen e Kosovës shtet. Dacic theksoi edhe ish kryeministrin grek Alexis Tsipras dhe Kryepeshkopin e Athinës Jeronimos, transmeton Gazeta Metro.

Ish shefin e diplomacisë serbe e tani krye parlamentarin Dacic e pritën në Athinë së pari homologu i tij Konstantinos Tasoulas, Kryepeshkopi i Athinës Jeronimos dhe tani shefin e opozitës e dikur kryeministrin grek, Alexis Tsipras, të cilët ja kanë konfirmuar që Greqia nuk do të njohë “pavarësinë e shpallur njëanshëm të Kosovës”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE