Deklarata e historianit serb po e çmend Serbinë: “Duhet ta njohim Kosovën, Serbia nuk do të merr as një fletë fiku nga atje!”

Deklarata e historianit serb po e çmend Serbinë: “Duhet ta njohim Kosovën, Serbia nuk do të merr as një fletë fiku nga atje!”

Serbisë nuk do t’i ofrohet asgjë, madje as “një fletë fiku” për të hequr dorë nga Kosova, ka thënë redaktori i politikës së jashtme të revistës “Hronikls“, Srgja Trifkoviç.

Këtë konstatim ai e bëri me rastin e deklaratës së ish-komandantit të NATO-së Klark për “njohjen e ndërsjellë mes Kosovës edhe Serbisë”, si politikë zyrtare të administratës së re amerikane dhe Beogradi herët a vonë duhet ta pranojë këtë.

Ai përkujton se gjenerali amerikan kishte urdhëruar b o m b a r d i m e t e NATO-s mbi RF të Jugosllavisë. LAJMI I PLOTE