Deti i Zi arenë përplasje: Rusia në ‘luftë’ me shtetin e fuqishëm europian

Incidenti mes Britanisë dhe Rusisë në Detin e Zi nuk është i vetmi. Ministria holandeze e Mbrojtjes akuzoi sot se avionët luftarakë rusë kishin një fërkim me fregatën e tyre “Evertsen” në Detin e Zi në fillim të këtij muaji, duke ndërmarrë s ulme virtuale dhe ndërhyrë në sistemet e komunikimit.

“Fregata “Evertsen” po lundronte në det të hapur në ujërat ndërkombëtare”, tha kapiteni George Pastor. “Nuk kishte asnjë arsye për këto veprime agresive. Ishte një sjellje e papërgjegjshme dhe e rrezikshme në det” tha ministria holandeze e Mbrojtjes në një deklaratë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE