Diplomatja evropiane ‘godet fuqishëm’ Macronin për Kosovën: “Mjaftë i mashtruat!”

Diplomatja evropiane ‘godet fuqishëm’ Macronin për Kosovën: “Mjaftë i mashtruat!”

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, ka thënë të martën se shpreson që në një të ardhme të shohë qëndrime më pak të polarizuara brenda Bashkimit Evropian, për çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën, sidomos në Francë.

Ajo e ka quajtur për keqardhje dhe të gabuar vendimin e Francës për mosdhënie të dritës së gjelbër për këtë proces, as në vizitën e fundit që ka pasur kryeministri i Kosovës Albin Kurti në Paris. Sipas saj, Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizim vizash dhe Bashkimi Evropian nuk ka kryer detyrat e veta, dhe në këtë mënyrë po humb kredibilitetin. DEKLARATA E SAJ E PLOTE