“Do t’i tregojmë Serbisë që na jemi të zotët e shtëpisë këtu!”

Ushtari i Kosovës, Kastrati thotë se kjo ushtri duhet të blejë armatim të rëndë. Jo në pak raste pikat kufitare mes Kosovës e Serbisë qenë destinacion i zhvillimeve dhe situatave më të acaruara.

I tillë ishte edhe dyjavëshi i bllokadave në Jarinjë e Bërnjak dhe monitorohej e tëra nga ajri. Por këtë e bënin ushtarë të misionit të KFOR-it, ose serbët, pasi Kosova as nuk posedon helikopter të vet.

Tash e tutje, ushtria e shtetit mund të bëhet me mjet të tillë ushtarak, ndër të tjera pajisje që pritet të blihen me një buxhet historik të ndarë për Forcën e Sigurisë së Kosovës për 2022-ën, 100 milionë. LAJMI I PLOTE