“Dora e fshehtë e Putinit”, njihuni me njësinë speciale ruse “Wagner”

“Dora e fshehtë e Putinit”, njihuni me njësinë speciale ruse “Wagner”

Ishte fundi i majit, kur 10.000 spektatorë hynë në “Barthélemy Boganda Stadium” në Bangui, kryeqyteti i Republikës së Afrikës Qendrore, për një premierë të veçantë të një filmi. Ishte shtruar një tapet të kuq për VIP-at që mbërrinin për të parë filmin “Tourist” – që përshkruan dhe lavdëron punën e mercenarëve rusë, të cilët e mbrojnë heroikisht popullsinë lokale nga r ebelët v rasës në një k0nflikt afrikan të trilluar.

Sipas mediave ruse, filmi propagandistik u financua nga Yevgeny Prigozhin. Oligarku i lidhur me Kremlinin, konsiderohet truri kryesor i grupimit më të njohur rus të mercenarëve, grupit “Wagner”. Por aktivitetet e tyre reale në Republikën e Afrikës Qendrore, bien në kundërshtim me skenarin e filmit që u dha atë ditë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE