Dridhet e gjithë Greqia nga deklarimet për luftë nga ana e Turqisë

Dridhet e gjithë Greqia nga deklarimet për luftë nga ana e Turqisë

Media greke pretendon se një eksponent i AKP-së, partisë së së Erdoganit, lëshoi ​​kërc ënime luf te kundër Athinës, duke thënë se “Greqia thotë se do të lëshojë rake ta. Le të shohim se çfarë ndodh. Pas 5 orësh do të jemi në Selanik. Për 5 orë do të jemi në Athinë. Çfarëdo që të bëjnë?”, tha Metin Kiulunk.

Ajo ka cituar dhe zëdhënësin e qeverisë Omer Çelik duke akuzuar Greqinë për emigrantët dhe Bashkimin Evropian për indiferencë.

“Forcat greke po tërheqin zvarrë dhe shpojnë varkat e emi grantëve. Ata i çojnë njerëzit e pambrojtur drejt vd ekj es. E gjithë kjo po ndodh para syve të forcave të NATO-s. Pa rojet bregdetare turke, këta njerëz do të kishin vde kur”, tha ai, duke shtuar më tej:

“Bota duhet ta ndalojë këtë m i z ori i m orale. Forcat greke po përpiqen të vr asin njerëz të pambrojtur. I prangosin njerëzit dhe i lënë të vdesin”.