Dronët luftarakë amerikan, tani më pjesë e Ushtrisë së Kosovës!

Qeveria e Kosovës ka miratuar në parim ndarjen e buxhetit shtesë për blerjen e katër dr0nëve për FSK-në nga ministria e Mbr0jtjes. Në një pron0ncim për lajmi.net, ish-zëvendësministri i Mbrojtjes i cili ishte në këtë detyrë deri më 1 prill të këtij viti e që tash është deputet nga radhët e VV-së dhe nën-kryetar i Komisionit për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes, Enver DugoIIi, ka thënë se blerja e dr0nëve ushtarak është në koordinim me SHBA-të.

“Prioritet i Qeverisë Kurti dhe Ministrisë së Mbrojtjes është avancimi dhe fuqizimi i kapaciteteve mbrojtëse dhe l utfarake të FSK-së dhe çdo investim dhe çdo përkrahje është e mirëseardhur pasi që është në pajtim me misionin dhe vizionin e kësaj qeverie që të forc0jë kapacitetet mbrojtëse. Kisha thënë se është një lajm shum i mirë edhe për faktin se është në bashkëpunim dhe koordinim me aleatin tonë, SHBA, të cilat kanë dhënë dhe po vazhdojnë të japin k0ntribut për fuq izimin e kapaciteteve mbrojtëse”, ka thënë DugoIIi.