E gjithë Serbia po gjunjëzohet! Ushtria e Kosovës forcohet me miliona euro investime: 100 tanke, 300 transporterë…

E gjithë Serbia po gjunjëzohet! Ushtria e Kosovës forcohet me miliona euro investime: 100 tanke, 300 transporterë…

Mediat në Serbi e kanë bërë top-temë nismën e institucioneve kosovare për formimin e Ushtrisë së Kosovës. Gazetat serbe po shkruajnë se Kosova do të blejë 100 tanke, 300 transporter e sistem anti-raketor, përmes një buxheti prej 300 milionë euro.

Gazeta serbe ‘Informer’ shkruan se SHBA i ka lejuar shqiptarët e Kosovës të krijojnë një ushtri dhe të blejnë ar më në vlerë prej 300 milionë euro, përcjell gazetametro.net.

“Në tri vitet e ardhshme autoritetet në Prishtinë, do të blejnë a rmë me vlerë 300 milionë euro për ushtrinë e tyre. Kujtojmë, çmimi i tankeve të përdorura dhe të personelit të blinduar transportues shkon nga gjysmë milioni deri në tre milionë dollarë. LAJMI I PLOTE