Eksperti amerikan: “Ja pse SHBA-ja dhe BE-ja po sillen butë me Serbinë!”

Eksperti amerikan: “Ja pse SHBA-ja dhe BE-ja po sillen butë me Serbinë!”

Profesori i Universitetit Amerikan John Hopkins, Edward P. Joseph, deklaroi se SHBA-ja dhe BE-ja kanë qëndrim të butë ndaj Serbisë për shkak të Kosovës. Joseph ka shumë vite përvojë pune në Ballkan. Ai ishte zëvendësdrejtor i Misionit të OSBE-së në Kosovë dhe punoi në Bosnje e Hercegovinë për gjashtë vjet, trie prej tyre në lutfë, kur, ndër të tjera, ai ishte në enklavën e mbrojtur të Zepas brenda NATO-s në verën e 1995 me detyrën e evakuimit të grave dhe fëmijëve dhe të p l agosurve, ku iu desh të negocionte drejtpërdrejt me k r i minelin serb, Ratko Mlladiq.

Ai ishte gjithashtu dëshmitar në dy procese gjyqësore para gjykatës ndërkombëtare për k rimet në ish-Jugosllavi. Është autor i punimeve të shumta shkencore, por edhe artikujve për media botërore si “New York Times”, dhe Klix.ba, portali nga Sarajeva, shkroi për pikëpamjet e tij mbi Serbinë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE