Eksperti amerikan: “Me Joe Biden president, është e mundur zgjidhja për dialogun Kosovë-Serbi”

Eksperti amerikan: “Me Joe Biden president, është e mundur zgjidhja për dialogun Kosovë-Serbi”

Daniel Hamilton, një bashkëpunëtor i vjetër në Qendrën Ndërkombëtare WoodroW Wilson në Uashington, beson se ardhja e Joe Biden si president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës rrit mundësinë e një zgjidhje përfundimtare midis Beogradit dhe Prishtinës.

Ai beson se Biden do të përshpejtojë integrimin evropian të Perëndimit Ballkanit. Hamilton i tha Zërit të Amerikës se SH.B.A. dhe BE duhet t’i kushtojnë vëmendje të koordinuar pjesës tjetër të “Evropës jo të integruar” dhe paralajmëroi se Evropa nuk do të ishte kurrë e tërë dhe e lirë derisa Ballkani Perëndimor të përfshihej në trendet kryesore evropiane.