Eksperti i sigurisë: Ky është plani i madh amerikan për Ushtrinë e Kosovës

Eksperti i sigurisë: Ky është plani i madh amerikan për Ushtrinë e Kosovës

Javë më parë, Qeveria e Kosovës e cila udhëhiqet nga kryeministri, Albin Kurti, njoftoi se i ka ofruar mundësinë Shteteve të Bashkuara që të krijojnë një bazë të përhershme ushtarake në Kosovë.

E për krijimin e një baze të re amerikane në Kosovë, për gazetën “Bota sot” ka folur eksperti i sigurisë, Drizan Shala.

“Pentagoni pavarësisht ofrimit të mundësise që të hapet një bazë ushtarake amerikane në Kosovë, nuk do të marrin nje hap të tillë duke mos dëmtuar procesin e forcimit të Kosovës në arenen ndërkombëtare dhe rrugen e saj për në OKB”, thotë Shala për “Bota sot”.

Por sipas tij, SHBA do ta ndihmojë në vazhdimësi FSK-në, duke përfshirë edhe me paisje ushtarake. DEKLARATA E TIJ E PLOTE