Eksperti ushtarak serb: Kosova po armatoset nga fuqitë e mëdha, ja çfarë do të ndodhë deri në vitin 2029

Kryetari i Komisionit të Asamblesë për Kosoven, Milovan Drecun, thotë se është i brengosur për procesin e transformimit të Forcave të Sigurisë së Kosovës në Ushtri të Kosovës kur bëhet fjalë për sigurinë e popullit serb në Kosovë.

Plani i tyre, shton ai, është të krijojnë një organizatë klasike ushtarake deri në vitin 2027, e cila do të fitonte aftësi të plota operacionale në 2029, dhe më pas ajo duhet të ketë 5,000 anëtarë aktivë dhe 3,000 në rezervë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE