Erdogan bën veprimin e madh ndaj LGBT, arrestohen qindra persona

Erdogan bën veprimin e madh ndaj LGBT, arrestohen qindra persona

Presidenti i Turqisë ka sulmuar lëvizjen LGBT-i midis një vale protestash studentore. Erdogan vlerësoi krahun e të rinjve të partisë së tij, AKP për bartjen e “historisë së lavdishme të këtij kombi” dhe jo “të rinjtë e komunitetit LGBT”.

5 studentë u arr3stuan në Stamboll, gjithashtu u zhvilluan pr0testa në Universitetin Bogazici pas fjalimit të Erdoganit. 159 persona u arrstuan, edhe pse më vonë u lanë të lirë. Homoseksualiteti është i ligjshëm në Turqi, por komunitetit LGBT ka hasur rezistencë nga qeveria gjatë viteve të fundit.