Erdogan dhe Johnson bashkojnë forcat: Turqia dhe Britania një dyshe e re e fuqisë globale?

Presidenca franceze thotë se “nuk mund ta kuptojë” përse Turqia e priti aq keq paktin e mbrojtjes që nënshkroi Franca kohët e fundit me Greqinë, pasi ai nuk synon aspak Ankaranë. Marrëveshja parashikon blerjen nga Greqia të pajisjeve ushtarake me vlerë miliarda euro, teksa të dyja vendet janë zotuar t’i vijnë në ndihmë njëra -tjetrës në rast se sulmohen.

Edhe pse Parisi e mohon, është e vështirë që marrëveshja të shihet si diçka tjetër përveçse si një mesazh, ndoshta edhe si një provokimi ndaj Turqisë. Zyrtarisht, qeveria turke është e treguar disi e përmbajtur, duke thënë se pakti nuk përfaqëson një kërcënim ushtarak për të. LAJMI I PLOTE