Erdogan dorëhiqet nga dëbimi i ambasadorëve perëndimorë: “Nuk marrim urdhëra nga askush!”

Erdogan dorëhiqet nga dëbimi i ambasadorëve perëndimorë: “Nuk marrim urdhëra nga askush!”

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan, ditën e djeshme ka tërhequr deklaratën e tij për të dëbuar dhjetë ambasadorë perëndimorë lidhur me deklaratën e tyre të përbashkët në mbështetje të një lideri të burgosur të shoqërisë civile.

Përmbysja erdhi pasi Shtetet e Bashkuara dhe disa nga vendet e tjera të interesuara lëshuan deklarata identike, duke thënë se respektonin një konventë të OKB-së që kërkonte që diplomatët të mos ndërhynin në punët e brendshme të vendit pritës. LAJMI I PLOTE