Erdogan sfidon Greqinë dhe Europën: “Turqia do të vazhdoj kërkimet për gaz në Mesdheun Lindor dhe Qipro!”

Erdogan sfidon Greqinë dhe Europën: “Turqia do të vazhdoj kërkimet për gaz në Mesdheun Lindor dhe Qipro!”

Presidenti turk shprehu vendosmërinë e tij për të vazhduar kërkimin e gazit në Mesdheun Lindor dhe rreth Qipros të premten nga Sangarios, me komentet e tij duke u konsideruar të aftë për të “rindezur” tensionet e vendit të tij me Bashkimin Evropian dhe Greqinë, citon Reuters.

Presidenti Rexhep Erdogan foli me përçmim edhe për Presidentin e Këshillit Evropian, Charles Michel, me nxitjen e këtij të fundit ndaj drejtuesit turk për të përmirësuar mesazhet që shkaktojnë në Qipro më 20 korrik, duke thënë se ‘nuk kanë mësuar ende se si duhet të veproj”. Dhe e gjithë kjo ndërsa javën e kaluar BE premtoi 3.5 miliardë euro në mbështetje të Turqisë për të vazhduar të presë refugjatët sirianë deri në 2024.

“Çfarë po na thonë ata? Çfarë pune keni në Siri, Libi, Karabak, Mesdheun lindor? Ata që thonë këtë ose nuk janë në dijeni të asaj që po ndodh në botë, ose po tërheqin bajonetën e armikut. Ne jemi këtu dhe ne do të vazhdojmë të jemi”, tha presidenti turk. DEKLARATA E TIJ E PLOTE