Fillojnë manovrat e mëdha të ushtrisë ruse në Arktik: Për çfarë bëhet fjalë?

Rusia ka filluar stërvitje speciale ushtarake gjatë të cilave sistemet dhe a rmët e nëndetëseve do të testohen në thellësitë e mëdha të Barents dhe deteve Norvegjeze, njoftoi Flota Veriore Ruse, transmeton InfoShqip.

“Ekipet e disa nëndetëseve, duke përfshirë gjeneratën e katërt, po marrin pjesë në stërvitje,” tha deklarata. A rmët do të testohen në thellësi mbi 500 metra, i cili është kufiri i fundit për nëndetëset më moderne. Ushtrimet ushtarake po vazhdojnë sipas planit dhe do të zgjasin për disa ditë.