Fillon epoka e re ekonomike Turqi-Rusi, mbërrin treni i parë eksportues turk afër Moskës

Fillon epoka e re ekonomike Turqi-Rusi, mbërrin treni i parë eksportues turk afër Moskës

Treni i parë eksportues midis Turqisë dhe Rusisë arriti në Rajonin e Kaluga afër Moskës në rrugën Baku-Tbilisi-Kars (BTK). 15 vagonë kontejnerë të ngarkuar me mallra do të mbërrijë në Moskë, ku edhe do të mbahet një ceremoni.

Ky tren do të shërbejë si një urë e fortë ekonomike ndërmjet dy vendeve, kjo do të shërbejë në uljen e çmimeve dhe në zvogëlimin e kohës së shkëmbimit.

Në fakt kjo rrugë nuk është gjë tjetër vetëm se një degë e hekurudhës Stamboll-Pekin. Impakti ekonomik ndërmjet dy vendeve por edhe ndërmjet vendeve ku kalon gjurma pritet që të jetë tepër i madh.