Fuqitë perëndimore japin alarmin e kuq: “ISIS po rizgjohet”

Fuqitë perëndimore japin alarmin e kuq: “ISIS po rizgjohet”

Nga takimi i Romës, fuqitë perëndimore paralajmëruan se Shteti Islamik vazhdon të përbëjnë një këcrënim që nuk duhet anashkaluar.

Në deklaratën e lëshuar përpara përvjetorit të shtatë të vetë shpalljes nga grupi te rro rist të kalifatit në Irak dhe Siri, si dhe dy vjet nga humbja territoriale e kalifatit në Siri, Koalicioni Global pohoi mbështetjen për një grup pune që do të fokusohet tek përhapja e organizatës te rro riste nga Iraku dhe Siria në kontinentin afrikan.

Zyrtarët perëndimorë të antite rro rizmit paralajmërojnë se ISIS-i, ose Daesh siç njihet ndryshe, ka gjetur mënyra jo vetëm për të mbijetuar, por edhe për t’u përhapur, duke e përqendruar gjithnjë e më shumë p ropagandën e grupit në territoret e e degëve afrikane. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE