Gazeta amerikane: Ja si mund të zhduket forca ushtarake ruse

Gazeta amerikane: Ja si mund të zhduket forca ushtarake ruse

Revista amerikane The National Interest botoi një artikull duke analizuar një strategji parandaluese që mbështetet në atë që njihet në terminologjinë ushtarake si “triada b ërthamore”, një arsenal prej tre përbërësish: b ombardues strategjikë, r aketa balistike dhe nëndetëse b ërthamore.

Peter Huessy, drejtori i kompanisë Geo-Strategic Analysis për konsultimin e mbrojtjes, komentoi mbi propozimin e fizikanit amerikan Frank von Hippel, që Shtetet e Bashkuara të heqin qafe r aketat e tyre ndërkontinentale balistike (ICBM), raporton Aljezeera. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE