Gazeta britanike trondit botën: “Britania e Madhe u shiti 17 miliardë paund pajisje ushtarake shteteve që..”

Gazeta britanike trondit botën: “Britania e Madhe u shiti 17 miliardë paund pajisje ushtarake shteteve që..”

Dy të tretat e vendeve të klasifikuara si “jo të lira” për shkak të të dhënave të tyre të tm errshme mbi të drejtat e njeriut dhe liritë civile kanë marrë a rmë të licencuara nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar gjatë dekadës së fundit, zbulon një analizë e re e The Guardian.

Sipas medias britanike, midis viteve 2011-2020, Britania e Madhe licencoi a rmë në vlerë prej 16.8 miliardë paund për vendet e kritikuara nga “Freedom House”, një grup i të drejtave të njeriut i financuar nga qeveria amerikane. Nga 53 vendet e vendosura për një rekord të dobët mbi të drejtat politike dhe të njeriut në listën e grupit, Mbretëria e Bashkuar u shiti a rmë dhe pajisje ushtarake 39 prej tyre.