Gjenerali amerikan paralajmëron luftë të re kundër talibanëve, nëse ata vazhdojnë pushtimin territorial

Gjenerali amerikan paralajmëron luftë të re kundër talibanëve, nëse ata vazhdojnë pushtimin territorial

Komandanti i Shteteve të Bashkuara në Afganistan, Austin Miller, nuk ka përjashtuar mundësinë e s u lmeve ajrore kundër talibanëve, nëse kryengritësit e vazhdojnë fushatën e tyre për të p ushtuar territorin, në shtetin e sh katërruar nga l ufta.

Talibanët kanë marrë kontrollin e dhjetëra distrikteve nga forcat qeveritare në javët e fundit, duke ngritur shqetësimet se Qeveria e përkrahur nga Perëndimi dhe forcat e sigurisë, mund të d ëmtohen rëndë, pasi forcat ndërkombëtare, të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara, të përfundojnë procesin e tërheqjes më 11 shtator. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE