Gjenerali i FSK-së tregon se ku mund të vendoset baza ushtarake amerikane në Kosovë

Gjenerali i FSK-së tregon se ku mund të vendoset baza ushtarake amerikane në Kosovë

Njohësi i çështjeve të sigurisë kombëtare, gjenerali Ramadan Qehaja, ka thënë se kërkesa e Qeverisë së Kosovës, që Shtetet e Bashkuara të Amerikës të kenë një bazë ushtarake në Kosovë, është me vend.

Por, sipas tij, një vendim i tillë do të jetësohet varësisht nga vlerësimet gjeo-strategjike të SHBA-së. Ai ka theksuar se SHBA do të pranojë kërkesën e Qeverisë dhe këtë edhe për arsye të tendecave të Rusisë për ndikim në rajon dhe në Kosovë.

Sipas ekspertit të sigurisë, baza amerikane në Kosovë, do të ndikonte drejtpërdrejt në çështjes e sigurisë së Kosovës. Ai ka kërkuar që vendi të jetë i gatshëm ushtarakisht për vetëmbrojtje. LAJMI I PLOTE