Gjermania ‘dridhë’ serbët: “Kosova është kusht për hyrjen e Serbisë në BE”

Gjermania ‘dridhë’ serbët: “Kosova është kusht për hyrjen e Serbisë në BE”

Ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Heiko Mass ka thënë se zgjidhja e problemit mes Kosovës dhe Serbisë është një nga kushtet kryesore për këtë të fundit që të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian.

“Rregullimi i marrëdhnieve të pazgjidhura mes Beogradit dhe Prishtinës është një nga kushtet për anëtarësimin e Serbisë në Bashkimin Evropian”, ka thënë kryediplomati gjerman në një intervistë për mediumin serb Kurir, transmeton Gazeta Express.