Greqia feston fillimin e luftës me italianët

Greqia feston fillimin e luftës me italianët

Në Greqi, të gjithë përvjetorët e mëdhenj kombëtarë janë të lidhur me fillimin dhe jo me përfundimin e një lutfe dhe 28 tetori i vitit 1940 njihet në Greqi si dita e ‘JO’-së, ditë kur u shënua fillimi i lutfës italo-greke.

Që atëherë, përvjetorët e kësaj dite festohen në Greqi si festë kombëtare. Nisur nga situata e tre viteve me v r a s j e n e Konstantinos Kacifas, ceremonitë u shoqëruan me i n cidente, autoritetet shqiptare cdo vit marrin masa të shtuara.

Ditën e sotme policia ka ngritur postbllok në rrugën nacionale Gjirokastër-Tepelenë në vendin e quajtur Ura e Leklit për të kontrolluar të gjithë personat që shkojnë në drejtim të vendit ku ndodhen varrezat e ushtarëve grekë. LAJMI I PLOTE