Hulumtimi i fundit: Sa është e fortë ushtria kineze?

Kina po investon në a rm ë dhe pajisje të avancuara dhe po rishikon strukturën e saj të komandës ushtarake për të modernizuar forcat e saj të a r m atosura.

Mes sulmeve të përsëritura ajrore pranë Tajvanit dhe raporteve se Kina ka testuar a r më hipersonike, bota po i kushton më shumë vëmendje modernizimit të forcave të a r ma tosura të Kinës dhe kërkimit të saj për a rm ë gjithnjë e më të sofistikuara.

Dikur e lavdëruar nga Partia Komuniste sikur të kishte mundur ish-kundërshtarët vetëm me “mel dhe pu5hkë”, Ushtria Çlirimtare Popullore (PLA) tani është rritur në forcën më të madhe lutfarake në botë, me më shumë se dy milionë personel aktiv. LAJMI I PLOTE