Ish-presidenti i Kroacisë: “Serbia nuk mund ta merr Kosovën në asnjë mënyrë!”

Ish-presidenti i Kroacisë: “Serbia nuk mund ta merr Kosovën në asnjë mënyrë!”

Problemi i rajonit tonë është se pas lutfës gjatë shpë r b ërjes së Jugosllavisë, Serbia, e cila filloi lutfën, nuk përjetoi katarsis pas lutfës, tha ish-presidenti kroat Stjepan Mesiq në një bisedë me gazetarët në Baku, shkruan Al-Jazeera.

Ai theksoi edhe çështjen e mosnjohjes së Kosovës, në të cilën tha se politika serbe është “shumë a g r esive”. Megjithatë, ai beson se Kosova është një “çështje teknike” dhe Serbia nuk mund ta arrijë Kosovën në asnjë mënyrë. “Është një iluzion”, deklaroi ai.